Domein samenleving en gezondheid
Realiseren Dorpsontmoetingsplekken
In 2019 hebben we inwonersinitiatieven in de kernen Schagerbrug, Burgerbrug, ’t Zand (DOP) kunnen honoreren voor het ontwikkelen van ontmoetingsplekken/huiskamers.
Uitstroom bijstandsuitkeringen
Er zijn 61 mensen uitgestroomd, uit de bijstandsuitkering naar betaald werd. Dit is minder dan in 2018, toen waren het er 78. Toch kan het aantal van 61 als succesvol worden beschouwd. De mensen die nu een bijstandsuitkering ontvangen hebben gemiddeld een grotere afstand tot de arbeidsmarkt dan in voorgaande jaren. Het aantal mensen dat inkomsten heeft naast de uitkering is gestegen. Het bedrag van verrekende inkomsten is in 2019 € 98.183 meer dan in 2018.
Ontwikkelingen maatwerkvoorzieningen WMO en jeugd
Het aantal aanvragen WMO is met 9,58% gestegen, Jeugdzorg met 37,93%. Eerder hebben we hierover al aangegeven dat we daardoor moesten bezuinigen.
Invoering topsportfonds
Het topsportfonds kan succesvol worden genoemd. Er hebben 47 individuele sporters en 3 teams gebruik gemaakt van dit fonds.
Invoeren muziekonderwijs basisscholen
Het is gelukt om te realiseren dat op alle basisscholen muziekles wordt gegeven door een vakleerkracht.
Brandveiligheid alle panden: voldoen aan eisen
Eind 2019 is de inhaalslag brandveiligheid afgerond. Dat betekent dat de ongeveer 400 gebouwen, waarvoor een melding of omgevingsvergunning brandveilig gebruik is afgegeven zijn bezocht en gecontroleerd. Een melding is nodig als er meer dan 50 mensen gelijktijdig aanwezig (kunnen) zijn. Een vergunning is nodig als er dagverblijf wordt gegeven aan meer dan 10 kinderen of gehandicapten en/of als er meer dan 4 mensen overnachten (logiesverblijf). Het betreft dus grote winkels, bioscopen, kerken, verzorgingshuizen, scholen, kinderdagverblijven, sporthallen, hotels en horecagelegenheden, maar ook bijvoorbeeld het gemeentehuis. Dat betekent niet dat er nooit meer brand zou kunnen voorkomen, maar wel dat we alles hebben gedaan om de gevolgen te beperken.